Erik Mattsson

Vd och grundare | CEO and Founder

Erik Mattsson grundade Ordrum 1996. Han är verksam som föreläsare, moderator och utbildare i kommunikation.

Vad är det som gör att vissa människor verkar nästan självlysande? Är det medfött eller går det att lära sig sådant? Erik Mattsson visar i sina föreläsningar och workshops att kommunikation är en färdighet som alla kan lära sig att bemästra. Det krävs dock träning – men det finns enkla tekniker. Erik har utvecklat ett antal metoder och material för kommunikationsträning.

Han har skrivit Talarkokboken, Möteskokboken 1 & 2, Möteskokboken 3 samt varit redaktör till Skrivarkokboken. Erik  har också skapat en digifysisk kurs för globala team: Presentationsteknik – 28-dagarsprogram. Han håller också i Masterclasser i Presentationsteknik och Mötesledning.

Sedan 2014 utbildar han doktorander på Chalmers i populärvetenskaplig presentation och sedan 2001 utbildar han blivande advokater i retorik hos Sveriges Advokatsamfund.

Erik har en examen i statskunskap. Dessutom har han studerat matematik, ekonomisk historia, fysik och retorik. Han har varit förbundsordförande för Röda korsets ungdomsförbund, undervisat i retorik vid Uppsala universitet samt haft uppdrag som skådespelare.

Erik gör moderatoruppdrag vid större konferenser. Han arbetar på svenska och engelska. Han är stationerad i Göteborg och Stockholm

For a presentation IN ENGLISH.

 

Podd

Vem är Erik?

Erik Mattsson i samtal med Fredrik Bankler, Kunskapsgruppen

Högupplösta bilder

Foto: Ola Kjelbye  Foto: Mattias Johansson  Foto: Fredrik Bankler

 

FavoritORD: Skoskav, Pneumatisk
FavoritRUM: Köket på landet

Filmer

Lär känna mina kollegor

Ergin Özdemir (konsult)

Ergin Özdemir är socialentreprenör, föreläsare och utbildare. Inom Ordrum föreläser och utbildar han i presentationsteknik och digitala möten. I rollen som socialentreprenör fokuserar han på mångfald och inkluderande ledarskap.

Lär känna Ergin ⟶

Kerstin Mattsson

Kerstin Mattsson är ansvarig för webbutiken och henne möter du måhända om du handlar där. Kerstin är stationerad i Uppsala. I botten är hon legitimerad sjuksköterska, så drabbas du av blodtrycksfall när du…

Lär känna Kerstin ⟶

Ulf Schönberg (konsult)

Ulf Schönberg arbetar som projektledare, producent och textrådgivare. Han är kursledare för kursen att skriva effektivt i jobbet. Ulf är stationerad i Stockholm. Ulf har i många år varit verksam som radioproducent och journalist både…

Lär känna Ulf ⟶