Kommunikations­labbet® – praktisk färdighetsträning

Ska man bli bra måste man öva. Och helst så verklighetsnära som möjligt. Piloter tränar i flygsimulatorer, astronauter i rymdsimulatorer. Självklart kan man träna kommunikation på samma sätt – vi kallar det Kommunikationslabbet®.

Som i verkligheten – fast med stoppknapp

Vår metod Kommunikationslabbet® – att  träna din yrkesroll i realistiska scenarier mot aktörer – är ett oerhört effektivt sätt att träna på kommunikationsfärdigheten. Kommunikationslabbet® är färdighetsträning inom kommunikation och ledarskap.

Vad vill ni öva?

I Kommunikationslabbet® tränar du på knepiga kommunikationssituationer hämtade ur din egen vardag på jobbet. Det kan handla om träning i bemötande i ett samtal med en person eller att leda ett möte eller  framföra ett budskap inför flera personer.

NI övar mot oss  – och med oss

Vi utgår från vad ni behöver öva. Ni kan till exempel vara chefer som vill träna på medarbetarsamtal, ni kan arbeta med service och önskar öva kundbemötande  eller arbeta inom vården och vill träna patientbemötande. Ni tränar mot våra aktörer.

Vi kan också ge råd och handfast regi när du repeterar inför en utmanande dragning eller ska hålla ett viktigt möte, som du vill träna delar ur. Då är vi din regissör eller agerar utmanande mötesdeltagare.

Vi sätter upp övningssituationen

Vi sätter samman ett träningstillfälle som blir så likt verkligheten som möjligt. Omfattningen på upplägget anpassas efter era önskemål. Vi kan också vara en del i en kurs eller annat upplägg som ni har satt samman. Färdighetsträningen – med återkoppling kring vad som fungerade väl i samtalet –  kan förstås också kombineras med teoretiska avsnitt kring t ex samtalsteknik.

När vi övar bemötande sker ofta själva övningen inför de övriga deltagarna, andra gånger följer gruppen samtalet vid en monitor i ett rum bredvid (som på Södersjukhuset nedan). Bild: Göran Ekeberg

Hör av dig med din fråga via kontaktformuläret här intill, så ser vi hur vi kan hjälpa just er.

Några exempel

Alla typer av situationer går att öva. Berätta vad du vill ha hjälp med så sätter vi upp övningstillfället åt er.

 Vi tränar chefer i konsten att genomföra medarbetarsamtal eller andra typer av relevanta samtal mellan chef och medarbetare.

Vi tränar medarbetare och vårdpersonal i konsten att föra viktiga samtal, t. ex. att lämna svåra besked. 

Vi tränar säljare eller annan personal att genomföra kundmöten via Teams/Zoom eller telefon.


Vi ger dig råd och regi när du tränar din presentation.

 

    Kostnadsfri förfrågan

    Med detta formulär kan du göra en kostnadsfri förfrågan. Du är också varmt välkommen att ringa oss på 031 743 34 40 så hjälper vi dig.