Möteskokboken 1

250 kr

I Möteskokboken del I diskuteras moderatorrollen och förutsättningarna för möten där deltagarna känner sig delaktiga och där man uppnår något väsentligt tillsammans. Du får dig även till livs 30 enkla grundmetoder som kan kombineras i det oändliga. Behärskar du dessa klarar du dig långt som moderator och mötesledare. Till Möteskokboken 1 finns också Möteskokboken 2 där grundmetoderna från den första boken sätts samman till mer komplexa möten. Boken vann Svenska Publishingpriset 2010, i kategorin Läromedel. I serien finns också Möteskokboken 3 som handlar om mötesledning i en global och digital värld.

Provläs

Läs ett utdrag här.

Bokpaket

Om du vill köpa all tre böckerna i serien finns ett paketpris  Möteskokboken 1-3 så har vi ett paketpris på dessa böcker.

Gratisapp för iPhone

Till Möteskokboken finns en app som heter Mötesplaneraren.

BOKFAKTA

Författare: Anna Jöborn | Erik Mattsson
Medarbetare: Helena Bergendahl (illustration) | Ola Carlson (form)
Språk: Svenska
Sidantal: 112 sidor, limbunden

Mängdrabatt

Välj antal böcker du vill köpa så dras rabatten automatiskt om du handlar 10 böcker eller fler.

10-49 ex 200 kr/st
50- ex  150 kr/st

Beskrivning

Möten är en stor del av vardagen i dagens arbetsliv. Vi har möten för allt. Vi har till och med möten för att förbereda möten. Vi möts i tid – och i otid. Men hur blir det med kvalitén? Hinner vi egentligen mötas?

Möteskokboken är till för alla som vill växa i rollen som mötesledare. I boken lär du dig hur du skapar effektiva möten. Här finns också råd kring mötesplanering, möteslokalens utrustning och möblering, mötesredskap och funktionärer. Du lär dig dessutom 30 enkla mötesmetoder. Med hjälp av dem blir du en bättre mötesledare.

I den omarbetade andra upplagan hittar du de nya kapitlen Processmöten och Konferenser. Här finns också flera nya checklistor för dig som moderator och ett utvidgat kapitel om mötesplanering.

Möteskokboken vann Svenska Publishingpriset. Till boken finns en gratisapp – Mötesplaneraren

Erik Mattsson är vd, utbildare, moderator och grundare av Ordrum AB. Han har skrivit Talarkokboken och varit redaktör för Skrivarkokboken. Erik var i unga år förbundsordförande för Röda korsets ungdomsförbund och har ägnat mycket tid åt teater. Hans utbildningsbakgrund omfattar en FK i statskunskap med retorik, matematik, ekonomisk historia och fysik i bagaget. Erik undervisar på doktorandutbildningen vid Chalmers tekniska högskola och har tidigare undervisat i retorik vid Uppsala universitet. Han föreläser inom ett flertal ledarskapsprogram och har under årens lopp modererat ett stort antal konferenser. Han har haft uppdrag för åtskilliga företag, kommuner, landsting, organisationer, universitet och myndigheter och anlitas för uppdrag såväl nationellt som internationellt.

Anna Jöborn är chef, moderator och föreläsare och har lett verksamheter samt forsknings- och utvecklingsprojekt såväl i Sverige som internationellt. Hon är byggnadsingenjör, har läst konst- och arkitektur-historia samt u-landskunskap på Sida. Hon har en FD i mikrobiologi. Anna har sedan hon lämnade universitetet främst arbetat med miljöfrågor och hållbar utveckling inom privat och offentlig sektor, både som projekt- och forskningsledare och som chef. Hon har kommit att särskilt intressera sig för processledning i nystartade verksamheter och verksamheter i kris. Hennes arbete har omfattat att leda komplexa processer där olika kompetenser, sektorer och kulturer förväntas samverka för att nå gemensamma mål som att ta fram nya produkter eller utveckla ny kunskap. Hennes arbete de senaste åren har handlat om att leda chefer och utveckla verksamheter med processmöten som ett av de viktigaste verktygen i arbetet.

Boken är formgiven av Ola Carlson, utsedd till "Årets ad" 2009 av Sveriges Tidskrifter. Illustrationerna är gjorda av Helena Bergendahl.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

OBS! Om det är första gången du kommenterar behöver en moderator godkänna din kommentar.
Bli först med att recensera ”Möteskokboken 1”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar …