Möteskokboken 2

495 kr

I Möteskokboken del II presenteras 50 mer avancerade mötesmetoder för allt från inspirerande veckomöten, effektiv verksamhetsplanering, lärorika konferenser, relationsskapande gruppmöten och kreativa projektmöten. Metoderna presenteras i form av recept som är enkla att följa och du får också användningsexempel och råd på vägen.

För att kunna använda Möteskokboken, del II, bör man ha läst Möteskokboken 1. Boken vann Svenska Publishingpriset 2010, i kategorin “Läromedel”.

Provläs

Läs ett utdrag här.

Gratisapp för iPhone

Till Möteskokboken finns en app för iPhone som heter Mötesplan.

Bokfakta

Författare: Anna Jöborn | Erik Mattsson
Medarbetare: Helena Bergendahl (illustration) | Ola Carlson (form)
Språk: Svenska
Sidantal: 160 sidor, limbunden

Mängdrabatt

Välj antal böcker du vill köpa så dras rabatten automatiskt om du handlar 10 böcker eller fler.

10-49 ex 400 kr/st
50- ex 350 kr/st

Beskrivning

En allt större del av våra arbetsliv går ut på att delta i olika typer av möten. Vi träffas i tid och otid. I värsta fall leds mötet av en oförberedd mötesledare och mötesdeltagarna är ditkommenderade. Resultatet blir därefter. Samtidigt är kostnaderna för alla möten enorma, räknat i arbetstid, resor, kost och logi, och därför är det egentligen rätt underligt att vi inte satsar mer på mötets utformning och ledning. Vad kostar ett misslyckat möte med 100 deltagare? Enkel matematik säger att goda förberedelser snabbt lönar sig.

Detta är den andra, omarbetade, utgåvan av Möteskokboken del II. Sedan den första upplagan skrevs 2009 har mycket hänt. Vi talar numer om att möten är ett av de viktigaste verktygen i vårt dagliga arbete och i takt med globaliseringen är virtuella möten allt mer självklara.

Vi har fått mycket positiv respons på våra två möteskokböcker under åren som gått. Det som gläder oss mest är när ni som läst böckerna eller gått någon av Ordrums kurser om mötesmetodik hört av er för att berätta om hur detta stärkt er i rollen som mötesledare.

I denna utgåva har vi delat upp mötes­metoderna i två kategorier där vi särskiljer metoder för processmöten från metoder som är specifikt avsedda för konferenser. Boken har kompletterats med förslag på hur ni kan förbättra de rutinmöten som ofta är rygg­raden i verksamheten. De nya metoderna omfattar bl.a. aktivitetsplanering, avstämningsmöte, arbetsgruppsmöte, riskanalysmöte och årsmöte. Flera andra mötesmetoder har också tillkommit och vi har fyllt på med tekniker för virtuella möten. Vi ger även tips om hur man kan använda digitala mötesverktyg.

Möteskokboken är till för dig som är:
- chef och vill få idéer till bättre arbetsmöten
- projektledare och vill öka effektiviteten på dina projektmöten
- personalansvarig och vill utveckla möteskulturen inom organisationen
- pedagog och vill ha nya sätt att stimulera lärandet hos dem du utbildar
- föreningsaktiv och vill skapa delaktighet i besluts­processerna
- forskning- och utvecklingsansvarig och vill skapa kreativa möten
- allmänt nyfiken på hur man skapar möten där människor verkligen möts

Boken är skapad av:

Erik Mattsson är vd, utbildare, moderator och grundare av Ordrum AB. Han har skrivit Talarkokboken och varit redaktör för Skrivarkokboken. Erik var i unga år förbundsordförande för Röda korsets ungdomsförbund och har ägnat mycket tid åt teater. Hans utbildningsbakgrund omfattar en FK i statskunskap med retorik, matematik, ekonomisk historia och fysik i bagaget. Erik undervisar på doktorandutbildningen vid Chalmers tekniska högskola och har tidigare undervisat i retorik vid Uppsala universitet. Han föreläser inom ett flertal ledarskapsprogram och har under årens lopp modererat ett stort antal konferenser. Han har haft uppdrag för åtskilliga företag, kommuner, landsting, organisationer, universitet och myndigheter och anlitas för uppdrag såväl nationellt som internationellt.

Anna Jöborn är chef, moderator och föreläsare och har lett verksamheter samt forsknings- och utvecklingsprojekt såväl i Sverige som internationellt. Hon är byggnadsingenjör, har läst konst- och arkitekturhistoria samt u-landskunskap på Sida. Hon har en FD i mikrobiologi. Anna har sedan hon lämnade universitetet främst arbetat med miljöfrågor och hållbar utveckling inom privat och offentlig sektor, både som projekt- och forskningsledare och som chef. Hon har kommit att särskilt intressera sig för processledning i nystartade verksamheter och verksamheter i kris. Hennes arbete har omfattat att leda komplexa processer där olika kompetenser, sektorer och kulturer förväntas samverka för att nå gemensamma mål som att ta fram nya produkter eller utveckla ny kunskap. Hennes arbete de senaste åren har handlat om att leda chefer och utveckla verksamheter med processmöten som ett av de viktigaste verktygen i arbetet.

Boken är formgiven av Ola Carlson, utsedd till "Årets ad" 2009 av Sveriges Tidskrifter. Illustrationerna är gjorda av Helena Bergendahl.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

OBS! Om det är första gången du kommenterar behöver en moderator godkänna din kommentar.
Bli först med att recensera ”Möteskokboken 2”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar …