Boka en moderator

Vi driver sedan 2010 ett nätverk med moderatorer. Engagemang och goda förberedelser är a och o för oss, liksom att se till att både publik och medverkande känner sig viktiga och välkomna. Vi  kan konsten att leda möten – och få andra att synas. Läs mer om moderatorerna (bokstavsordning på förnamn).

Anna Bergholtz

Anna-BergholtzAnna Bergholtz är föreläsare och moderator som brinner för mångfald och delaktighet. Utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach har hon erfarenhet från socialt arbete, funktionshinderrörelsen och media som bland annat programledare i radio. 24 år gammal blev Anna blind, men enligt många mer ”seende” än de flesta. Med sitt unika perspektiv genomför hon sina uppdrag med stort engagemang och goda förberedelser. Hon ser alltid till så att både medverkande på scen och publik känner sig viktiga och välkomna. Hennes spetskompetens finns inom funktionshindersområdet och sociala frågor.

Boka Anna här »

Antoni Lacinai

Antoni Lacinai anlitas som moderator och facilitator i många olika branscher, både på svenska och engelska. Han är också föreläsare och kommunikationstränare, och har skrivit ett flertal böcker i området, bland annat Sveriges första bok om hur man leder seminarier och konferenser, Moderera mera.  Som moderator tycker han att förberedelser är enormt viktigt, och arrangörer uppskattar också hans förmåga att skapa en positiv, prestigelös atmosfär till fördel för både publiken och talarna. Här hittar du exempel på Antonis uppdrag.

Boka Antoni här »

Charlotte Signahl

Charlotte Signahl är moderator, processledare och utbildare bl. a. inom jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Hon har arbetat med Sensus studieförbund och varit ansvarig för att ta fram materialet Vuxendialog. Charlotte har också varit ordförande för URIX och varit förbundsordförande i Röda korsets ungdomsförbund. I utbildningsbagaget har hon universitets- och högskolekurser i sociologi, psykologi, historia och teologi, liksom flera ledarskaps- och coachutbildningar. Charlotte har även haft flera andra ideella uppdrag, styrelseuppdrag i myndigheter och arbetat åtta år i hemtjänsten. Charlotte har genomgått Ordrums Diplomutbildning till Mötesledare, steg 1-2. Här hittar du exempel på Charlottes uppdrag

Boka Charlotte här »

Erik Mattsson

Ola KjelbyeErik Mattsson är utbildare i kommunikation och moderator.  Under åren har han lett mängder av möten från regeringsuppdrag, med ministrar i publiken, till workshops för kommunfolk och konferenser om kreativitet. Erik arbetar alltid i dialog med publiken och har skapat flera material för kommunikationsträning. Erik arbetar med humor som vapen och lockar ofta till både skratt och insikter. Han är i grunden statsvetare med retorik, matematik, fysik och historia i bagaget. Tillsammans med Anna Jöborn har han skrivit den prisbelönta Möteskokboken som vår utbildning Mötesledning i praktiken bygger på, och som alla våra moderatorer erbjuds att gå. Här hittar du exempel på Eriks uppdrag.

Boka Erik här »

Fredrik Mattsson

Fredrik Mattsson är föreläsare och kursledare i kommunikation/bemötande, presentationsteknik, mötesteknik och i konsten att skriva så att folk vill läsa samt verksam som moderator. Uppdragsgivare är allt från myndigheter, kommuner och landsting till stora och små företag. Fredrik är (tillsammans med Mia Peterson) kursansvarig för Ordrums utbildning till Mötesledare, där han lär ut konsten att få möten att bli effektiva, kreativa och lustfyllda. Han är också redaktör för Retorik.se, Ordrums sida om retorik och språkliga spaningar. Fredrik är journalistutbildad vid Uppsala universitet, har en fil. kand i litteraturvetenskap och har arbetat som chefredaktör. Han har också en lång erfarenhet som improvisatör och skådespelare, vilket kommer väl till pass också i rollen som kursledare, moderator, föreläsare och rådgivare. Här kan du läsa ett personporträtt i Upsala Nya Tidning. Här hittar du exempel på Fredriks uppdrag.

Boka Fredrik här »

Frida Zetterström

Frida Zetterströmfördelar sin tid mellan uppdrag inom alla former av media, främst som programledare och skribent. Hon medverkar regelbundet i Sveriges Radio, Göteborgs Posten samt i TV4 Nyhetsmorgon. Som moderator och konferencier drivs hon av nyfikenhet och hon har genom åren jobbat med så vitt skilda ämnen som segling, litteratur och samhällsbyggnation. Frida jobbar dessutom som modejournalist och stylist, och har därför stenkoll på de senaste trenderna. Här hittar du exempel på Fridas uppdrag.

Boka Frida här »

Ingemar Tigerberg

Ingemar_Tigerberg_moderator.se_Ingemar Tigerberg är journalist och redaktör på Camino Magasin med ett extra öga på beröringspunkterna mellan tid, ekonomi och miljö. Författare till boken Från dystopi till ekoekonomi. Föreläser och modererar med särskild kompetens i områdena delandets och cirkulär ekonomi och hur människor och miljö kan få ut mesta möjliga av tekniken, framförallt robotiseringen/digitaliseringen som kan innebära en revolution för arbetsmarknad, vissa miljöfrågor och vår fria tid. Medveten tidsanvändning är ett annat kärt ämne. Han följer kontinuerligt nationalekonomisk debatt, främst penningpolitik och diskussionen om finanssektorns ansvarstagande. Ingemar är intresserad av Global governance, framförallt hur man möter globala hållbarhetsproblem inom EU och FN. På senare år har han intresserat mig extra mycket för delandets ekonomi och minimalism (med sina ordkusiner simplicity och förenkling). Allt hänger ihop. Här hittar du exempel på Ingemars uppdrag.

Boka Ingemar här »

Karin Klingenstierna

Karin Klingenstierna är moderator, konferencier och sångerska. Hon har lett hundratals seminarier, kongresser, konferenser och debatter runt omkring i världen för många återkommande uppdragsgivare från både privat och offentlig sektor. Karin är generisk moderator och har uppdrag inom t. ex. stadsutveckling, vård och hälsa, innovation, flyg- och rymdindustri, handel, social hållbarhet, kultur och digitalisering. 2018 gav Karin och Åsa Lindell ut boken ”Yrke: Moderator. En bok om konsten att leda på scen”. Karin är gymnasielärare i språk från början. Som sångerska har Karin bl.a. gett ut två CDs med egna texter, skrivit text till ett antal utgivna körverk och varit ledare för husbandet i På Spåret. Karin är också diplomerad facilitator. Här hittar du exempel på Karins uppdrag.

Boka Karin här »

Magnus Anclair

Magnus Anclair är moderator, workshopledare och producent av konferenser, debatter och seminarier. Magnus har under 15 års tid på olika sätt arbetat med möten, med fokus på främst samhällsfrågor och demokrati. Uppdrags- och arbetsgivare har varit bland andra Regeringskansliet, Demokratiinstitutet, Mälardalsrådet och Sveriges Kommuner och Landsting. Magnus gillar både de stora formaten där många människor samlas – med interaktivitet och mentometerknappar – och de mindre sammanhangen där samtalet är i fokus. Magnus har genomgått Ordrums Diplomutbildning till Mötesledare, steg 1-2. Här hittar du exempel på Magnus uppdrag.

Boka Magnus här »

Marit Larsdotter

Marit Larsdotter är frilansjournalist och moderator med samtalet som specialitet. Hon har varit nyhetspresentatör på TV4, arbetat på Göteborgsposten samt varit redaktör på Göteborg Film Festivals tidning Draken. Hon är verksam i Göteborg sedan 10 år. Bland hennes favoritämnesområden finns kultur- och livsfrågor, föräldraskap, stadsplanering- och närmiljö samt inflytandefrågor. Marit har genomgått Ordrums Diplomutbildning till Mötesledare, steg 1.Här hittar du exempel på Marits uppdrag

Boka Marit här »

Nicklas Kartengren

Nicklas_webb_litenNicklas Kartengren har arbetat som VD, behandlare, projektledare, kommunikatör och processledare. Den röda tråden har varit att leda förändringsarbete. Det har handlat om individer, familjer, föreningar, skolor, stadsdelar och organisationer. De senaste åren har han jobbat för Centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysning, CAN, och är engagerad i frågor som det civila samhället, alkohol & narkotika och socialt arbete. Nicklas har genomgått Ordrums Diplomutbildning till Mötesledare, steg 1-2. Här hittar du exempel på Nicklas uppdrag.

Boka Nicklas här »

Niklas Lundblad

Niklas Lundblad är förutom moderator också föreläsare, programledare, coach och författare med 20 års erfarenhet av chefs- ledar- och medarbetarutveckling. Niklas har en fil.kand. i samhälls/beteendevetenskap samt forskarutbildning i pedagogik vid Uppsala universitet. I många år arbetade han på Uppsala universitets konsultbyrå IPF som seniorkonsult och utvecklingschef. Idag kombinerar han arbete i det egna företaget Lundblad organisation och ledarskap AB med att vara chef för chefs- och ledarutvecklingen vid Sveriges lantbruksuniversitet/SLU. Niklas är författare till böcker som Fönster mot framtiden och Spanarna på Future Street och har också en bakgrund som artist/skådespelare och idrottsman på elitnivå. Niklas har stor erfarenhet av att leda större konferenser och möten. Bland mycket annat skapade och ledde han i 12 år den, i det närmaste institutionaliserade, konferensen Spanarna på Future Street i Uppsala.

Boka Niklas här »

Patrik Hadenius

Patrik-Hadenius Patrik Hadenius är språkvetare och journalist. Han är vd på branschföreningen Utgivarna och arbetar med en bok om pauser. Han har arbetat som vetenskapsjournalist och redaktör, bland annat på Dagens Nyheter, och har grundat Språktidningen och Modern Psykologi samt varit chefredaktör på Forskning & Framsteg. För sitt arbete med bland annat Språktidningen utsågs han till hedersdoktor vid Göteborgs universitet 2012. Han mottog 2018 Sveriges Tidskrifters Stora Pris. Han har också nominerats till Stora Journalistpriset. Patrik är uppskattad som föreläsare för sin lediga stil, där han kombinerar vetenskaplig skärpa med humor och värme – inte olikt konceptet för prisvinnande Språktidningen. Det ska vara lockande, intressant, välgrundat och gärna en smula utmanande. Som moderator är Patriks viktigaste ledstjärna att det i första hand är föredragshållare och paneldeltagare som ska synas. Patrik Hadenius har många seminarier och konferenser på sin meritlista, bland annat de uppskattade Språkforum och Hjärndagen samt flera olika seminarier under Almedalsveckan.

Boka Patrik här »

Sofia Karlsson

Sofia_KarlssonSofia Karlsson är moderator och processledare som har sin bakgrund i det civila samhället både som anställd och förtroendevald. Sofia har t.ex. varit ordförande för Sveriges Förenade studentkårer, Talesperson för Feministisk initiativ och kommunikationschef på IOGT-NTO. Sofia inspirerar och provocerar. Humor är ett verktyg som Sofia gärna använder och anpassar till vilken typ av möten, sammankomst eller konferens det är. Sofia beskrivs ofta som just rolig, men även tydlig och trygg och som på bra sätt för mötet framåt. Sofia är bra på att se helheter och förmedla det, att dela upp komplicerade processer och göra dem överskådliga och angripbara för att få med alla i en grupp. Förutom moderators uppdrag arbetar Sofia som konsult i byrån Karlsson & Wiktorsson där många av uppdragen handlar om att ge chefer stöd i både längre strategiska processer och i det dagliga ledarskapet. Här hittar du exempel på Sofias uppdrag.

Boka Sofia här »

Staffan Dopping

Staffan_DoppingStaffan Dopping är kommunikationsrådgivare, moderator, medietränare och föreläsare. Han har en lång bakgrund som journalist i radio och tv, bl a TT, Radio Stockholm, TV4, Gomorron Sverige, Studio Ett och P1-morgon. Han har också varit informationsdirektör i Försvarsmakten och seniorkonsult i kommunikationsbyrån K-Street Advisors. Staffan är en ordets man, i både tal och text. Han använder sin mångåriga erfarenhet av att leda direktsända intervjuer och debatter, och är uppskattad för sina skarpa frågor, sitt aktiva lyssnande och förmågan att uppfatta nyanser och undertexter. Han har många seminarier och konferenser på sin meritlista, exempelvis seminarier under Almedalsveckan om mediepolitik, restaurangbranschen, förpackningsindustrin, IT och utbildningsfrågor.

Boka Staffan här »

Staffan Lindberg

Staffan Lindberg är artisten, musikern och underhållaren som gärna både leder och lättar upp era möten. Med ett förflutet i vokalgruppen Viba Femba och all möjlig musikalisk underhållning har han även gjort teve: SVT:s ”Musikministeriet” 2006, ”Vädrets makter” 2007 samt skrivit rosade boken ”Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – en koldioxidbantares bekännelser” 2010. Reser nu runt som klimatföreläsare och underhållare och har utarbetat miljömärkning för Willysbutiker i hela landet. Staffan leder gärna möten om samhälls och hållbarhetsfrågor eller allt som kan verka världsförbättrande. Och det med en entusiasm som smittar av sig. Staffan har genomgått Ordrums Diplomutbildning till Mötesledare, steg 1-2. Här hittar du exempel på Staffans uppdrag.

Boka Staffan här »

Åsa Lindell

Åsa Lindell har lång erfarenhet från näringslivet som bland annat kommunikationsdirektör i Schenker, Stena Line och Lindex. Hon har jobbat som managementkonsult och förändringsledare och är utbildad coach. Hon är lyhörd och engagerad på scen och mån om den röda tråden som leder mötesdeltagarna framåt. Med närvaro, humor och respekt skapas insikter och nya tankar. Hon leder lika gärna en stor chefskonferens som ett seminarium, eller grillar politiker i en aktuell fråga. Med sin bakgrund är Åsa ett utmärkt bollplank kring innehåll och upplägg inför ett större möte, alltid mån om syftet med mötet. Åsa har genomgått Ordrums Diplomutbildning till Mötesledare, steg 1. Här hittar du exempel på Åsas uppdrag.

Boka Åsa här »

Kostnadsfri förfrågan

Med detta formulär kan du göra en kostnadsfri förfrågan kring moderatorbokning. Du är också varmt välkommen att ringa oss på 031 743 34 40 så hjälper vi dig.


Önskad moderator (du kan välja flera eller lämna tomt om du inte har något särskilt önskemål):
Anna BergholtzAntoni LacinaiCharlotte SignahlErik MattssonFredrik MattssonFrida ZetterströmIngemar TigerbergKarin KlingenstiernaMagnus AnclairMarit LarsdotterNicklas KartengrenNiklas LundbladPatrik HadeniusStaffan DoppingStaffan LindbergÅsa Lindell*Obligatorisk uppgift