Detta är en kurs om arbetsgruppen och dess kommunikation. I inledningen tittar vi närmare på hur vi människor kommunicerar verbalt och icke-verbalt. Därefter gör vi ett par övningar som belyser olika sidor av arbetet i en grupp. De stora frågorna är: Hur kommunicerar jag i gruppen? Hur blir jag tydligare i det jag vill förmedla?

Kursens huvudtema kan skräddarsys, för att till exempel belysa hur arbetet kan påverkas vid organisationsförändringar eller under annan extern press. Kursen kan också fokusera på hur man kan lära sig att hantera kommunikationen när gruppkulturen utsätts för tryck genom att medlemmar tillkommer eller försvinner.

Mot slutet av kursdagen finns möjlighet till en diskussion om den egna gruppen. Frågan kan då vara att söka svaret på hur vi ska kunna samarbeta bättre. Det kan handla om att att skapa en gemensam handlingsplan eller om att göra en inventering av hur grupprelationen ser ut idag.

Ur innehållet

• Människan som kommunikatör
• Destruktiv och konstruktiv kommunikation
• Att kommunicera är nödvändigt! (praktisk övning)
• Diskussion kring hur vi kan fungera bättre som grupp?
• Gruppen och gruppkulturen (praktisk övning)
• Vilka är våra gemensamma normer för arbetet i gruppen? (enkät och diskussion)

Sagt om kursen

”Väldigt underhållande – många skratt. Bra uppgifter – lärorikt”
”Alla var delaktiga och de som ville fick komma tilltals”
”Jag kommer att minnas mycket av denna dag p g a att jag skrattat så mycket att det gör ont i käkarna”

Målgrupp & användning

Kursen fungerar såväl för en hel arbetsgrupp eller ledningsgrupp som till utbildning för t ex en grupp chefer. Kursen går med fördel att använda som teambuildning för en nyskapad grupp eller för en grupp som vill ha en gemensam nystart.

Dokumentation

Deltagarna får tillgång till webbsidor som sammanfattar seminariet, innehåller lästips samt en del annat smått och gott.

Kursfakta

Kurslängd: 1 dag
Deltagarantal: Max 30 personer
Språk: Svenska
Kostnad:  Be om offert via formuläret här intill.

Utbildare

Erik Mattsson, Fredrik Mattsson eller Mia Peterson
 

Top