Vi hjälper våra kunder att förbättra sin kommunikationsförmåga. Våra huvudområden är presentationsteknik, bemötandeteknik, möteseffektivitet, effektivt skrivande och ledarskapets kommunikation. Ordrum grundades 1996. Vi är stationerade i Göteborg och Uppsala.

Erik Mattsson –
vd, utbildare & moderator

Erik Mattsson är föreläsare, författare, moderator och utbildare i kommunikation. Han är också vd och grundade Ordrum 1996. Erik är stationerad i Göteborg.

Erik är fil. kand. i statskunskap med matematik, ekonomisk historia, fysik och retorik i bagaget. Han har varit förbundsordförande för Röda korsets ungdomsförbund, undervisat i retorik vid Uppsala universitet samt arbetat som skådespelare. Han har skrivit Talarkokboken och Möteskokboken (den senare tillsammans med Anna Jöborn) samt är en av författarna till Skrivarkokboken. Här hittar du en längre presentation av Erik.

FavoritORD: Skoskav, Pneumatisk
FavoritRUM:
Köket på landet

Fredrik Mattsson –
föreläsare, utbildare, aktör & moderator

Fredrik Mattsson är föreläsare och rådgivare i så väl talad som skriftlig kommunikation. Han arbetar med utbildningar i svåra samtal och ansvarar för vår personlig a talarträning. Fredrik är stationerad i Uppsala.

Fredrik föreläser om mellanmänsklig kommunikation och bemötande, är kursledare för ”Mötesledning i praktiken” och för våra utbildningar i att skriva effektivt i jobbet. Han är en av författarna till Skrivarkokboken. Han är också improvisatör och aktör och har ett förflutet i utbildningsföretaget Impra, vars verksamhet nu är en del av Ordrum och  Kommunikationslabbet®. Han är journalist, har en fil. kand. i litteraturvetenskap och har arbetat som chefredaktör.  Här kan du läsa mer om honom i en artikel i Upsala Nya Tidning från juni 2012. Här hittar du en längre presentation av Fredrik.

FavoritORD: Körglädje, Midvinternatt och Oomkullrunkelig
FavoritRUM:
Där jag får lagoma doser av trygghet och utmaning

Marit Larsdotter –
moderator, journalist & dokumentatör

Marit Larsdotter är moderator och skribent. Hon är kursledare på kursen ”Att skriva så att andra vill läsa”, ansvarig för vårt nätverk moderator.se samt för konferensdokumentation. Det är också Marit du oftast möter i telefonen. Marit är stationerad i Göteborg.

Marit är journalist och skriver för Göteborgsposten samt för ett antal tidningar och tidskrifter, bland dem VI-tidningen, DIego, Mama och Svenska Dagbladet. Hon har tidigare arbetat hos TV4. Marit är en av författarna till Skrivarkokboken.

FavoritORD: Somliga, Timjan och Marrakech
FavoritRUM:
Med öppen spis

Camilla Rönngren –
kommunikationsutbildare & coach

Camilla-RonngrenCamilla Rönngren är föreläsare, aktör och utbildare i kommunikation och svåra samtal. Hon arbetar främst med Kommunikationslabbet® . Camilla är stationerad i Uppsala.

Camilla har dramapedagogexamen samt studier i psykologi och teatervetenskap vilka hon senare kompletterat med examen som ART-instruktör och utbildning i samtalsmetodik. Hon har arbetat med utbildningsföretaget Impra, som nu är en del av Ordrum, och har stor erfarenhet av att utbilda arbetsgrupper i bemötande, kommunikation och svåra samtal. Camilla undervisar också i scenisk gestaltning samt ledarskap och organisation på Lundellska skolan i Uppsala.

FavoritORD: Skillingtryck, vilja, relation, fabulös.
FavoritRUM: Scenen, köket och de inre rummen.

Ulf Schönberg – projektledare, producent & textrådgivare (konsult)

Ulf Schönberg arbetar som projektledare, producent och textrådgivare. Han är ansvarig för våra ljudprodukter och retorikresor. Han är också kursledare för kursen att skriva effektivt i jobbet. Ulf är stationerad i Stockholm.

Ulf har i många år varit verksam som radioproducent och journalist både i Sverige och Finland, främst på områdena musik och kultur. Ulf har också arbetat som översättare och som forskningsbibliotekarie. Han har en fil. kand. i engelsk litteratur. Ulf är en av författarna till Skrivarkokboken. Han är också verksam som musiker och lärare på skotsk säckpipa.

FavoritORD: Eljest, Moln, Cykla
FavoritRUM: I skuggan under en ek

Eskil Lundgren, projektledare, utbildare och föreläsare (konsult)

Eskil_Lundgren_2015_1Eskil Lundgren är föreläsare och utbildare i kommunikation. Han är ansvarig för vårt utbildningskoncept kring ledarskapets kommunikation. Han är stationerad i Göteborg.

Eskil har en gedigen arbetsledarerfarenhet efter sina år som chef på medieföretag som Expressen, TV4, SVT och Göteborgs-Posten. Nu utbildar han i konsten att kommunicera med media, kunder och i den egna arbetsgruppen. Det moderna arbetslivets krav förändras i allt snabbare takt. Hur vi som ledare och medarbetare möter dem, och hur det påverkar vårt behov av kommunikation står i centrum. Eskil har jobbat med ordet som sitt främsta verktyg i yrkeslivet som journalist och ledare. Han skriver också dramatik och har arbetat som skådespelare.

FavoritORD: Andas, Samklang
FavoriRUM: Uteköket

Mia Peterson –
kommunikationsutbildare & coach (konsult)

Mia Peterson är föreläsare, rådgivare, coach och aktör. Hon arbetar med Kommunikationslabbet® samt med kursen ”Mötesledning i praktiken”. Mia är stationerad i Uppsala.

Mia har en fil. kand. i dramapedagogik samt studier i genusvetenskap, organisationspedagogik och ledarskapsutbildningar som UGL, HALT och Värdesättande samtal (AI) i bagaget. Mia har ett förflutet i utbildningsföretaget Impra, som nu är en del av Ordrum, och har haft uppdrag för en mångfald av organisationer. Hon har varit verksamhetsledare för uppdragsverksamheten på Teatertaket i Uppsala, samt projektledare i olika organisationer. Hon är ICF-diplomerad coach, har stor scenvana och kunskap om hur människor kan förbättras som kommunikatörer i samtal, som ledare och som talare.

FavoritORD: Sällsam, Smeksam, Kärlek och Eoner
FavoritRUM: Bastun, Discogolvet, Grillplatsen och Bergshällen

Kerstin Mattsson –
ansvarig för webbutiken

Kerstin_MattssonKerstin Mattsson är ansvarig för webbutiken och henne möter du må hända om du handlar där. Kerstin är stationerad i Uppsala.

I botten är hon legitimerad sjuksköterska, så drabbas du av blodtrycksfall när du handlar i vår butik så löser hon det också.

FavoritORD: Uppförsbacke, Soldis, Bejaka
FavoritRUM: Soffhörnet med pläd och korsord

Top