Ordrum grundades 1996. Vi arbetar med utbildningar och kurser i kommunikation: från retorik och presentationsteknik, till bemötande och svåra samtal, mötesledning och skrivande. Vi har också givit ut ett antal böcker i konsten att tala bättre, mötas bättre och skriva bättre. Våra uppdragsgivare är kommuner och offentlig förvaltning, såväl som större och mindre företag. Här nedan kan du läsa om hur vi arbetar.

Färdighetsfokus

Enda sättet att bli en skicklig kommunikatör är att öva, få feedback och sedan tillämpa feedbacken. Därför jobbar vi gärna praktiskt. Målet är att du ska kunna använda råden och bli en bättre kommunikatör redan dagen efter vårt seminarium, kurs eller föreläsning. Våra kursmaterial – Talarkokboken, Skrivarkokboken och Möteskokboken – har alla ett praktiskt fokus och innehåller mängder med recept och tekniker som omedelbart kan tillämpas.

Upplevelsebaserat

Våra utbildare är duktiga på att stå på scenen och roliga att lyssna till – det brukar bli många skratt – men framförallt är de skickliga på att lära ut. Vi arbetar med gruppdiskussioner, övningar, berättelser och scenarios. Oftast arbetar vi upplevelsebaserat – man lär genom att göra.

Steg för steg

Att ändra sina vanor – att lära sig kommunicera på ett nytt sätt – tar lite tid. Därför kan vi också erbjuda alla våra kurser i flera steg med övning på hemmaplan däremellan.

Top